Traceer mijn bestelling

Kan ik mijn bestelling wijzigen of annuleren?
We zijn snel in het picken en verpakken van je bestelling, daarom kunnen we je bestelling niet wijzigen of annuleren nadat je aankoop bevestigd is.
Als je van gedachten bent veranderd, kan je je bestelling gratis retourneren in één van onze 600 winkels of door het pakket naar ons terug te sturen. Ga voor meer informatie naar onze retoursectie om al je retourmogelijkheden te bekijken.

Kan ik mijn afleveradres wijzigen?
Zodra je bestelling is bevestigd, kunnen we om veiligheidsredenen je bezorgadres niet wijzigen. We adviseren je altijd om ervoor te zorgen dat alle gegevens correct zijn voordat je je bestelling afrondt.

Ik heb een probleem met mijn bezorging
Ondervind je problemen met de bezorging? Je kan de status van je bestelling en levering controleren met één van de onderstaande opties:
Ga naar http://www.schoenensemall.com/ en voer je bestelnummer en het e-mailadres dat je hebt gebruikt om de bestelling te plaatsen in. Heb je het bestelnummer niet bij de hand? Voer dan je postcode in.
Controleer de tracking link die je per e-mail hebt ontvangen om de laatste tracking informatie te bekijken.
Log in op je account via http://www.schoenensemall.com/ en controleer je bestelgeschiedenis.
Ondervind je nog steeds problemen met je bezorging? Neem dan contact op met onze Klantenservice.

Mijn bestelling is niet compleet
Het kan voorkomen dat we niet alle items die je hebt besteld tegelijk kunnen verzenden. Wanneer dit het geval is, sturen we je een e-mail om je op de hoogte te stellen van items die zullen ontbreken.
Houd er rekening mee dat we een volledige restitutie bieden voor items die niet zijn verzonden.
Indien je na 5 werkdagen nog geen volledige terugbetaling hebt ontvangen, neem dan contact op met onze onze klantenservice.

Waarom is mijn bestelling geannuleerd?
Er zijn verschillende redenen waarom je bestelling geannuleerd kan zijn. Neem contact op met onze Klantenservice die je graag verder helpt met dit probleem.

Waar is mijn bestelling?
Standaard leveringen worden meestal binnen 7 dagen na plaatsing van je bestelling bezorgd.
Click & Collect bestellingen zijn binnen 48 uur na ontvangst van een verzendmail gereed voor afhaling bij de door jou gekozen winkel.
Controleer de tracking link die je per mail hebt ontvangen om de laatste tracking informatie te bekijken voordat je contact met ons opneemt.
Als je je pakket nog steeds niet kunt vinden of een update van je bestelling wilt ontvangen, neem dan contact op met onze Klantenservice. Vermeld hierbij altijd je ordernummer.

Kan ik mijn bestelling volgen?
Ga naar http://www.schoenensemall.com/ en voer je bestelnummer en het e-mailadres dat je hebt gebruikt om de bestelling te plaatsen in.
Controleer de tracking link die je per e-mail hebt ontvangen om de laatste tracking informatie te bekijken.
Log in op je account via http://www.schoenensemall.com/ en controleer je bestelgeschiedenis of gebruik de 'Traceer mijn bestelling' link om de laatste updates over je levering te bekijken.

Hoe lang duurt het voordat mijn bestelling geleverd wordt?
Standaard leveringen worden meestal binnen 7 dagen na plaatsing van je bestelling bezorgd.

Ik heb de verkeerde item (s) ontvangen
Als je een verkeerd item ontvangen hebt, neem dan contact op met onze Klantenservice.

Ik heb een defect / beschadigd item
Als een artikel beschadigd of defect aankomt, neem dan contact op met onze Klantenservice. Zij zullen met jou de retouropties doornemen. Je beschadigde item zal opgestuurd worden naar ons inspectieteam en zij zullen beoordelen of er een fabricagefout aanwezig is. Afhankelijk van de resultaten zal er een terugbetaling of omruiling aangeboden worden.
Als alternatief kun je je bestelling met beschadigde items ook naar één van onze schoenenemall-winkels brengen. Het team helpt je graag verder en stuurt je item(s) terug naar ons distributiecentrum die een inspectie uit zal voeren. Afhankelijk van de resultaten zal er een terugbetaling of omruiling aangeboden worden.

Waarom heb ik geen e-mail met een orderbevestiging ontvangen?
Als je geen bevestigingsmail hebt ontvangen, controleer dan je map voor ongewenste e-mail om er zeker van te zijn dat deze niet in je spam terecht is gekomen.
Houd er rekening mee dat, zodra je bestelling is geplaatst, we je bevestigings-e-mail niet opnieuw kunnen verzenden. Om te controleren of je bestelling in goede staat is ontvangen kun je je inloggen op je account en klik je op 'Mijn bestellingen'.
Heb je geen geregistreerd account of kun je je laatste bestelling niet vinden? Neem dan contact op met onze Klantenservice.
Om er zeker van te zijn dat u toekomstige e-mailmeldingen van ons ontvangt, zorgt u ervoor dat we in uw lijst met veilige e-mailafzenders staan en controleert u of het e-mailadres dat u bij ons hebt geregistreerd correct is.

Hoe werkt jullie Standaard Levering service?
GRATIS Verzending & GRATIS Retourneren van alle bestellingen

Wat gebeurt er als ik niet aanwezig ben als mijn bestelling arriveert?
Ben je niet thuis om je bestelling in ontvangst te nemen? Op het niet-thuis-bericht, dat door de chaffeur voor je is achtergelaten, lees je wat je kunt doen om alsnog je pakket in ontvangst te nemen.